TEL 09/395.13.03

Inschrijvingen

De Kunst Van Het Pleidooi - Colloquium Piet Van Eeckhaut VOLZET

10 Mei, 2019
13:30 -  17:30
Het maximaal aantal deelnemers is overschreden voor dit event.
The registration period is from 01 Mar, 2019 00:00 to 09 Mei, 2019 23:55

Beschrijving event:

INLEIDING EN PROGRAMMA

Om hulde te brengen aan de nagedachtenis van stafhouder Piet Van Eeckhaut richt de vzw Piet Van Eeckhaut, samen met opleidingscentrum Lexdura, dit jaar een tweede colloquium in, getiteld “de kunst van het pleidooi”.

Het colloquium gaat door op vrijdag 10 mei 2019 vanaf 13 u. 30 in Auberge du Pêcheur te Deurle. Voor wie wil, is er vanaf 12 u. 30 een klein welkomstbuffet voorzien.

Professor Georges Martyn bijt de spits af met een uiteenzetting over de ontstaansgeschiedenis van het pleidooi.  De door zijn studenten op handen gedragen spreker was jarenlang advocaat aan de balie van Kortrijk en is nu ere-advocaat aan de Gentse balie. Hij doceert aan de Gentse rechtsfaculteit rechtsgeschiedenis en inleiding tot het Belgische recht. Professor Martyn is hoofdredacteur van het Nederlands-Belgische tijdschrift Pro Memorie en auteur van het schitterende werkje “Pleidooi. Een handleiding welsprekendheid voor jonge juristen”.

Daarna is het woord aan Mr. Jan De Man die, vanuit zijn jarenlange ervaring als begenadigd (assisen)pleiter, een praktijkgericht betoog brengt over de kunst van het pleidooi. Het terugkeren naar de basis, met nuttige tips over hoe men de aandacht van de rechter krijgt en vasthoudt, vormt voor elke advocaat, ongeacht zijn of haar vakgebied, een zinvolle invulling van de plicht tot permanente vorming. Mr. De Man is sedert september 1975 advocaat te Antwerpen. Hij was openingsredenaar tijdens de plechtige openingszitting van de Vlaamse conferentie bij de balie te Antwerpen op 20 oktober 1984. Gedurende verschillende jaren doceerde hij strafrecht in het kader van de stagelessen aan de Antwerpse balie en fungeerde hij als jurylid bij de pleitoefeningen voor de stagiairs.

Daarna volgt een lange pauze. Aan de oevers van de Leie, die voor zovele kunstenaars een bron van inspiratie vormde, kunnen de deelnemers van een glas champagne en een zoute/zoete versnapering genieten.

Het tweede deel van de namiddag wordt ingezet met Mr. Jean-Luc Cottyn die het onderwerp benadert vanuit de invalshoek van de magistratuur. Wat is de ervaring aan de “andere zijde”? Welke haring braadt absoluut niet? Welke (taal)fouten blijven advocaten steeds maken? Hoever moet de immuniteit van het pleidooi gaan? Waar ergeren (parket)magistraten zich aan? De spreker is ere-Advocaat-generaal en voormalig voorzitter van de Hoge Raad voor de Justitie. Hij is tevens gastdocent aan de Hogeschool Vives. Als Advocaat-generaal was hij een te duchten tegenstander wier requisitoiren steeds met verve werden gebracht.

Tenslotte is het woord aan een bijzondere acteur, die een beroemd pleidooi uit de (hedendaagse) geschiedenis brengt.  Zo krijgt het colloquium “de kunst van het pleidooi” ook een echt kunstzinnig einde.

Na afloop is er  een receptie voorzien  waar de deelnemers opnieuw een glaasje champagne en enkele hartige hapjes aangeboden krijgen. Om 18 u. sluiten de deuren.

Neem ook een kijkje op de website van de VZW Piet Van Eeckhaut.

LOCATIE

Auberge du Pêcheur
Pontstraat 41
B-9831 Sint-Martens-Latem

Ruime parking met shuttledienst op 200 m van het domein!

UUR

Ontvangst vanaf 12.30 u met mogelijkheid om licht te lunchen (inbegrepen in prijs)
Aanvang seminarie 13.30 u
Pauze   15.15 u
Tweede deel 16u
Einde seminarie 17.00 u
Receptie van 17u tot 18u

VERZORGING

Welkomstbuffet, glaasje champagne en kleine versnaperingen, receptie.

ACCREDITATIE

Orde van Vlaamse balies: aangevraagd voor 4 punten

AANWEZIGHEIDSATTEST

Het aanwezigheidsattest wordt na het seminarie overhandigd of per email toegezonden.
Zie ook algemene voorwaarden en reglementen beroepsorganisaties

PRIJS

Erkenningsnummer KMO-portefeuille: DV.O214984

185
€ inclusief BTW

92 € plus BTW indien u met de KMO portefeuille betaalt ! Zie hieronder !.  

Vergeet niet u te registreren voor de KMO-portefeuille.

U verkrijgt een aanzienlijk financiëel voordeel voor al uw opleidingen, te weten -40% van de netto-prijs.

Het is éénvoudig, éénmalig en wijst zichzelf uit.

Klik hier en volg de stappen.

Information

Location Details

Adres

Lexdura
Franklin Rooseveltlaan 349/B15 
9000 Gent

TEL 09/395.13.03
Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Social Sharing

FacebookTwitterDiggDeliciousStumbleuponRedditLinkedin

Inschrijven op onze nieuwsbrief